Volledig scherm
(L-R) Damiano Schet, Bart Biemans, Jonas Heymans (FC Den Bosch) © copyright Frank van Engelen

Bart Biemans opnieuw op proef bij FC Eindhoven, dat dringend zoekt naar centrumverdedigers

Bart Biemans (31) is wederom op proef bij FC Eindhoven. De centrumverdediger trainde eind 2018 al anderhalve maand mee, maar kreeg toen geen contract aangeboden. Nu hoopt de Belg op een andere uitkomst.

Biemans kwam tijdens zijn vorige proefperiode net terug van een knieblessure en haakte halverwege september niet helemaal fit aan. Toen een contractvoorstel van FC Eindhoven uitbleef, trok de mandekker eind oktober naar het Belgische Royal Knokke FC. Daar speelde hij afgelopen seizoen twintig wedstrijden op het hoogste amateurniveau.

Hoogste prioriteit

Het strikken van een centrumverdediger heeft momenteel de hoogste prioriteit bij FC Eindhoven, zo liet technisch manager Marc Scheepers recent weten. Door het vertrek van Siebe Van der Heyden (Royale Union Saint-Gilles) en uitvallen van Maarten Peijnenburg (liesblessure) is de spoeling achterin flinterdun.

Een fitte Biemans zou dus meer dan welkom zijn. De achterhoedespeler brengt ook een dosis ervaring, met ruim 250 wedstrijden in het betaald voetbal, waarvan 154 in de eredivisie. In een heel ver verleden zat Biemans in de jeugdopleiding van FC Eindhoven en daarna was hij als prof actief bij Willem II (2009-2011), Roda JC (2011-2016) en FC Den Bosch (2016-2018).