Volledig scherm
Bart Biemans (FC Eindhoven) in duel met Nabil El Zhar (Al_Ahli) © FC Eindhoven Media

Bart Biemans tekent bij FC Eindhoven: ‘Ik was nog niet klaar met het profvoetbal’

Bart Biemans (31) is definitief terug op de Nederlandse velden. De Belgische centrumverdediger tekende vrijdag een tweejarig contract bij FC Eindhoven.

Biemans was sinds medio juli op proef aan de Aalsterweg en al snel werd duidelijk dat de technische staf hem graag definitief aan de selectie wilde toevoegen.

De oud-speler van Willem II, Roda JC en FC Den Bosch liep eind 2018 al anderhalve maand stage bij FC Eindhoven. Toen kwam hij net terug van een knieblessure en leidde de proefperiode niet tot een contract. Biemans trok vervolgens in oktober naar Royal Knokke FC, actief op het derde niveau in België, en speelde daar veel wedstrijden.

,,Voor mij was het belangrijk weer speelminuten te maken na mijn blessure”, blikt Biemans terug op zijn tijd bij Knokke. De achterhoedespeler wilde graag weer aan de slag bij een profclub, in België of in Nederland, en zat rondom trainingen vaak in het krachthonk. ,,Voor mijn gevoel heb ik nog niet op een goede manier afscheid genomen van het profvoetbal. Ik ben nog niet klaar. Daarom ben ik heel blij met mijn contract bij FC Eindhoven.”

In totaal staan er al 254 wedstrijden in het betaald voetbal achter zijn naam, waarvan 154 in de eredivisie. In een ver verleden zat Biemans een jaar in de jeugdopleiding van FC Eindhoven.