Volledig scherm
Branco van den Boomen. © BSR Agency

Blikvanger Van den Boomen ziet af van verbeterde aanbieding FC Eindhoven: ‘Zou graag een stap maken’

FC Eindhoven en Branco van den Boomen zijn niet overeen gekomen voor een nieuwe verbintenis. De middenvelder kreeg van de club een flink verbeterd contractvoorstel, maar heeft de aanbieding geweigerd. Van den Boomen mikt op een transfer.

De aanbieding was er een voor meerdere seizoenen. Technisch manager Marc Scheepers ziet in Van den Boomen een cruciale speler en had hem graag langer bij de club gehouden. ,,Branco is een topspeler, die wil je niet zomaar kwijt. We hebben een voorstel bij Branco en zijn zaakwaarnemer neergelegd, met dit aanbod hebben we onze nek voor hem uitgestoken. We moeten zijn keuze om niet te verlengen respecteren. Hij heeft de wens uitgesproken om een stap hogerop te willen spelen, dat is zijn goed recht.”

Van den Boomen waardeert het vertrouwen van de club, maar heeft zijn zinnen op een transfer gezet.,,Ik ben blij met het vertrouwen vanuit de club, maar ik zou graag nog een stap willen maken. Als het niet mocht lukken blijf ik me volledig inzetten voor de Blauw-Witten.”