Volledig scherm
Torino Hunte. Foto ANP

Blunder FC Eindhoven; Hunte niet inzetbaar

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft verzuimd aanvaller Torino Hunte op tijd te laten overschrijven. De van UNA/Brinvast gekomen spits kan daardoor in principe dit seizoen niet uitkomen voor zijn nieuwe club. FC Eindhoven kan de KNVB nog om dispensatie vragen. Dat heeft het tot op heden niet gedaan.

Voor voetballers die vanuit de amateurs de stap naar de profs maken, is er per seizoen maar één overschrijvingsperiode: een korte in de zomer. Hunte had voor 15 juli overgeschreven moeten zijn. Het verzoek daartoe kwam echter te laat binnen bij de KNVB, aldus een woordvoerder van de voetbalbond.

Hoe het zo fout heeft kunnen lopen, is vooralsnog onduidelijk. FC Eindhoven doet er het zwijgen toe. Dát er iets vreselijk is misgegaan, is zonneklaar. Hunte was nota bene de eerste nieuwe speler die voor dit seizoen werd aangetrokken. In mei was er al een akkoord met de aanvaller.

Hunte zelf baalt ontzettend van de kwestie. Hij werd donderdagochtend op de hoogte gesteld van het probleem. Vreemd genoeg werd donderdagmiddag door FC Eindhoven aangegeven dat Hunte gewoon bij de wedstrijdselectie zat voor het thuisduel met VVV-Venlo. Dat bleek vrijdagavond uiteraard niet het geval.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement