Volledig scherm
Daoud Bousbiba. © Marcel Bonte/Pro Shots

Bousbiba: 'We kunnen kampioen worden met FC Eindhoven'

EINDHOVEN - Daoud Bousbiba voetbalt net zo gemakkelijk als dat hij praat. Zonder angst, een tikkie brutaal en bovenal met een zekere zelfverzekerdheid. De 21-jarige buitenspeler valt op tijdens zijn eerste maanden bij FC Eindhoven.

Zijn tegenstanders speelt hij groggy. Maar nu wordt het tijd voor de volgende stap. Bousbiba moet doelpunten gaan maken en assists gaan geven, zegt zijn trainer Ricardo Moniz. Als we de bij Ajax opgeleide aanvaller moeten geloven, dan komt het dit seizoen allemaal goed met ‘Boes’. En met FC Eindhoven.

„Niet Ajax, maar de straat heeft mij gevormd tot de speler die ik nu ben. Ajax heeft mij mentaal wel sterker gemaakt, door alle ongein die daar is gebeurd. Ik denk dat men bij Ajax er in het algemeen moeite mee heeft om met jongens van de straat om te gaan. Sommige gasten stoppen dan. Ik niet. Ik hou zoveel van deze sport. Daar kan niet een club iets aan veranderen.”

Bij FC Eindhoven is de druk al groter geworden, na drie nederlagen. Bousbiba heeft groot vertrouwen in een goede afloop. „Ik denk dat we kampioen kunnen worden dit seizoen. Al is nog niet iedereen zich daarvan bewust. We zijn pas net begonnen. Al moet het nu wel gaan gebeuren. Als je zo’n goede voorbereiding draait, dan zorg je automatisch voor hoge verwachtingen. Maar: we hebben ook gewoon sterke spelers. Het komt echt goed.”