Volledig scherm
© Ed van de Pol/Pro Shots

Caenepeel bij wedstrijdselectie tegen MVV

EINDHOVEN. Een week geleden ketste zijn transfer nog af, maar vrijdagavond maakt Jinty Caenepeel gewoon alweer onderdeel uit van de wedstrijdselectie van FC Eindhoven. En hij zou zomaar kunnen invallen tegen MVV.

Trainer Ricardo Moniz heeft opties. Eigenlijk voor het eerst dit seizoen. „Eindelijk”, zei de hoofdcoach daarom na de afsluitende training. „We hebben Vloet, Van de Velde en Caenepeel erbij. Dan valt er wat te kiezen.”

Hoe die keuzes in de frontlinie precies uitvallen tegen MVV, is nog onduidelijk. Maar het lijkt er sterk op dat de van PSV gehuurde Rai Vloet zijn debuut gaat maken tegen de Limburgers. „In een oefenduel dat wij vorige week speelden tegen FC Dordrecht was hij de man van het veld”, zei Moniz. „Het is echt een groot talent. Maar we hebben veel concurrentie, dus hij zal het moeten afdwingen.”

Of Caenepeel al minuten gaat maken, is onzeker. Maar op de trainingen van FC Eindhoven maakt de Belg zo’n goede indruk, dat het weleens snel kan gaan. „In principe zou hij zelfs kunnen starten”, zei Moniz, die daarmee indirect aangaf dat Caenepeel niet voor niets al zo rap weer bij de wedstrijdselectie zit.