Volledig scherm
© Ed van de Pol/Pro Shots

Caenepeel hervat groepstraining bij FC Eindhoven

EINDHOVEN - Jinty Caenepeel heeft woensdag de groepstraining hervat bij FC Eindhoven. De Belg aast op een transfer, maar is nog altijd niet verkocht.

Caenepeel was dicht bij een transfer naar Championship-club Barnsley, maar die deal ketste af. Sindsdien zijn er geen nieuwe biedingen binnengekomen voor de twintigjarige aanvaller. "Er wordt nog altijd geïnformeerd naar Jinty, maar op dit moment is er niets concreet", aldus technisch manager Harm van Veldhoven. "Of hij straks nog bij FC Eindhoven voetbalt? We proberen voor alle partijen een goede oplossing te vinden."

Caenepeel sloot twee weken geleden ook al aan bij de selectie van Ricardo Moniz, maar kon alweer snel inrukken. De snelle winger weigerde toen te spelen in het oefenduel met PSV, waarna Moniz aan Caenepeel liet weten dat hij niet meer welkom was bij de groep. "In ieders belang moet Jinty nu weer opgetraind worden", zegt Van Veldhoven. "Ricardo was teleurgesteld dat hij niet wilde voetballen. Nu zit hij weer bij de groep."

Door de conditionele achterstand die Caenepeel heeft opgelopen, mede door de gevolgen van een neusoperatie, zal hij voorlopig nog geen wedstrijden kunnen spelen.