Volledig scherm
© Ed van de Pol/Pro Shots

Caenepeel hervat groepstraining FC Eindhoven

EINDHOVEN - Jinty Caenepeel deed dinsdag voor het eerst weer mee aan de groepstraining van FC Eindhoven. Na het afketsen van een zomertransfer is het de vraag wanneer de aanvaller weer minuten gaat maken in het blauw-wit.

Trainer Ricardo Moniz had daar ook geen antwoord op. „Ik weet niet wat er afgesproken is. Er wordt nog steeds over zijn situatie gesproken. Persoonlijk kan ik me geen dag voorstellen zonder voetbal”, zei Moniz over Caenepeel, die de gehele voorbereiding en de eerste vijf competitiewedstrijden miste. Voorlopig is de buitenspeler nog niet topfit.

Tijdens die eerste groepstraining, liet Caenepeel wel al meteen een zeer behoorlijke indruk achter. De buitenspeler deed delen van een partijvorm mee en oogde gretig en scherp. Moniz: „Als ik het op basis van vandaag inschat, dan zou hij twintig minuten mee kunnen doen in een wedstrijd. Je ziet gewoon dat hij voorlopig nog niet fit is. Na twintig minuten is het ook echt op”, zei Moniz.

Caenepeel zelf had na afloop van de ochtendtraining weinig zin om te praten. „Alles gaat goed met me, maar ik wil voorlopig geen interviews geven.”