Volledig scherm
Jinty Caenepeel. © Ed van de Pol/Pro Shots

Caenepeel: 'Ik had geen zin om te verdedigen'

EINDHOVEN - FC Eindhoven won vrijdagavond afgetekend van NAC Breda: 6-2. De grote man aan FCE-zijde was Jinty Caenepeel.

Het Belgische talent had zijn zinnen gezet op een zomertransfer, maar dat stapje hogerop bleef uit. Tegen NAC scoorde hij ein-de-lijk weer eens in competitieverband. Caenepeel zorgde voor het openingsdoelpunt en maakte tevens de 5-1. Tussentijds verzorgde hij bovendien een assist, om vlak na rust ook nog een strafschop te ritselen.„Ja, het werd wel eens tijd. Ik weet niet zo goed wat ik nu allemaal moet zeggen”, zei Caenepeel, die emotioneel was na afloop. „Er spelen trieste familiale omstandigheden op de achtergrond. Ik ben blij dat ik het vanavond weer heb kunnen laten zien. Waar het aan lag? Ik had vanavond weinig zin in verdedigen. Ik wilde me focussen op mijn aanvallende spel. Dat is wel gelukt, ja.”

Moniz was na de wedstrijd uiteraard ook lovend over Caenepeel: „Ik koester hem. Zoals heel de club hem koestert. We zijn ontzettend veel met hem bezig. Hij is zó gedreven, maar het lukte hem maar niet om een doelpunt te maken. Vanavond betaalt al het harde werk zich uit."