Volledig scherm
Jinty Caenepeel. © Ed van de Pol/Pro Shots

Caenepeel wil transfer maken in de winter

EINDHOVEN - Een subliem optreden tegen NAC (6-2) zorgde ervoor dat Jinty Caenepeel plotsklaps weer de meest besproken speler van FC Eindhoven is.

Het zoemt weer rondom Caenepeel, en niet in de laatste plaats omdat de transfermarkt weer bijna opent. In de zomer ketste een deal af. "Of ik tegen VVV mijn laatste wedstrijd speel voor FC Eindhoven? Het ligt eraan hoe de onderhandelingen zullen verlopen. ‘Ze’ hebben gezegd dat ze willen meewerken. Ik heb gesproken met Harm (van Veldhoven, red.) en de trainer. Van mijn zaakwaarnemer heb ik begrepen dat er interesse is, maar dat nog niemand zich officieel heeft gemeld bij de club. Maar ik wil een stap maken, dat is duidelijk”, vertelt de aanvaller.

FC Eindhoven is echter niet van plan om Caenepeel voor een appel en een ei te laten vertrekken. Een transfer is nog geen uitgemaakte zaak. „Ik heb een fout gemaakt door deze zomer niet op de trainingen te verschijnen bij FC Eindhoven", zegt Caenepeel. "Dat zou ik nu niet meer doen. Sowieso wilde ik eigenlijk niet naar Engeland. De club en de speelstijl van Barnsley waren fantastisch, maar het land zelf sprak me niet zo aan. Toch heb ik eigenlijk niet zo’n voorkeur. Ik sta voor alle transfers open. Waarom ik die stap nú wil maken? Dat heeft met privé-omstandigheden te maken."