Volledig scherm
Sebastiaan de Wilde in duel met FC Den Bosch-speler Oussama Bouyaghlafen. © Thomas Bakker

De Wilde blijft niet wachten op FC Eindhoven en trekt naar Lommel SK

FC Eindhoven is er niet in geslaagd Sebastiaan De Wilde (25) te behouden. De verdediger had een aflopend contract en FC Eindhoven gaf begin mei aan te willen verlengen, maar een nieuwe aanbieding liet vervolgens op zich wachten. Na vijf seizoenen aan de Aalsterweg verkast De Wilde naar het Belgische Lommel SK.

Zo'n drie weken geleden kreeg De Wilde te horen dat FCE hem een nieuwe aanbieding zou doen. ,,Ik wilde daar eerst op wachten, maar ik heb nog altijd niets ontvangen", stelt de mandekker, die 113 officiële duels speelde in het shirt van FCE en het ook wel tijd vond voor iets nieuws. ,,Met FC Eindhoven ging het de laatste twee seizoenen minder en het rommelde in het bestuur. Ik kon elders in de Jupiler League aan de slag, maar wilde graag naar een andere competitie."

Dat is gelukt. De Wilde tekende dinsdag een tweejarig contract bij Lommel SK, dat afgelopen seizoen promoveerde naar het tweede niveau van het Belgische betaald voetbal. Tom Van Imschoot, met wie De Wilde in seizoen 2015-2016 samenspeelde bij FC Eindhoven, is er hoofdtrainer. De lijntjes waren dus kort. ,,Lommel SK gaat spelen op een goed niveau, met mooie tegenstanders als KV Mechelen, Roeselare en Westerlo. Ik kijk ernaar uit."

Dertien

Tot dusver zijn er dertien spelers die deze zomer zeker vertrekken bij FC Eindhoven, maar dat getal loopt mogelijk nog op. Van Mart Lieder (SönderjyskE), Tibo Van de Velde (Royal Knokke FC) en De Wilde is bekend waar ze hun carrière vervolgen. Van Joël Thomas, Kyle De Silva, Fries Deschilder, Thomas Horsten, Maxime Gunst, Doriano Kortstam, Jonathan Waterberg en Thomas Hooyberghs nog niet. Huurlingen Dennis Van Vaerenbergh (Club Brugge) en Tarik Kada (Heracles Almelo) zien we komend seizoen niet terug in het Jan Louwers Stadion

Huurlingen Elton Kabangu (AA Gent) en Jellert Van Landschoot (Club Brugge) keren in principe ook terug naar hun oorspronkelijke werkgevers, maar FC Eindhoven hoopt hen te behouden. De club wil ook door met Ruud Swinkels, Tibeau Swinnen en Rodney Klooster. Wat er met Abdelmalek El Hasnaoui gebeurt, is vooralsnog onduidelijk. Verder is het nog maar de vraag of alle zes de spelers met een doorlopend contract blijven.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement