Volledig scherm
Hervé Matthys . © Proshots

Definitief: Matthys verlaat FC Eindhoven voor eredivisie-avontuur bij Excelsior

Het is officieel: Hervé Matthys (22) heeft zijn gewenste transfer naar de eredivisie binnen. Na een jaar bij FC Eindhoven stapt de Belgische centrumverdediger over naar Excelsior.

Matthys heeft in Rotterdam zijn handtekening gezet onder een driejarig contract, met daarin de optie voor nog een vierde seizoen. Het is nog niet bekend hoeveel FC Eindhoven verdient aan de mandekker, die aan de Aalsterweg nog een tot medio 2019 doorlopende verbintenis had.

Dankbaar

Matthys is dankbaar voor de kans die Excelsior hem biedt om zich verder te ontwikkelen op het hoogste niveau. ,,Ik heb een goed gevoel bij Excelsior. Het is een voordeel dat ik Jinty Caenepeel al ken van FC Eindhoven. Het is altijd lekkerder binnenkomen als je al iemand kent", aldus Matthys op de clubsite van Excelsior. ,,Ik voelde me sowieso meteen heel welkom hier, ben goed opgevangen door de staf en spelers. Ik begreep al dat Excelsior een warme en familiare club is.’’

De in Brugge geboren achterhoedespeler kwam vorige zomer transfervrij over van RSC Anderlecht, dat hem in de anderhalf jaar daarvoor op huurbasis stalde bij KVC Westerlo. In Eindhoven hoopte Matthys na een sportief moeilijke periode weer op te bloeien, en dat lukte grotendeels. Als centrumverdediger speelde hij bijna alles in competitieverband.

Zeven veldspelers

Matthys is zeker niet de eerste speler die de overstap van FC Eindhoven naar Excelsior maakt. In de afgelopen jaren gingen Tom Muyters, Milan Massop en Caenepeel hem voor. Door het vertrek van Matthys heeft FCE momenteel nog maar zeven veldspelers met een profcontract.