Volledig scherm
Levan Jordania links in actie. © Theo Peeters

Door Jordania junior voldoet FC Eindhoven aan licentie-eis KNVB

Eerder schreef Eindhovens Dagblad dat FC Eindhoven nog één contractspeler móet vastleggen om te kunnen voldoen aan een licentie-eis van de KNVB. Dit blijkt echter niet per se nodig, want Levan Jordania (21) is sinds kort in het bezit van een profcontract.

Dit was door FC Eindhoven (nog) niet gecommuniceerd, omdat Jordania in eerste instantie enkel in aanmerking zou komen voor het beloftenteam. Vanwege de zeer dunne A-selectie is Jordania, die wekenlang met een voetblessure kampte, inmiddels bij het eerste elftal gehaald en vrijdagavond zit de middenvelder bij de wedstrijdselectie voor het thuisduel met Almere City (20.00 uur).

Een licentie-eis van de KNVB is dat eerstedivisionisten op 1 september (de dag na de sluiting van de transfermarkt) over minimaal zestien contractspelers beschikken. FC Eindhoven leek er vijftien te hebben, maar door de toevoeging van Jordania voldoet de club aan de regels van de Nederlandse voetbalbond.

Jordania, de zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab, streek in januari neer bij FC Eindhoven en trainde op het begin enkel mee. In het verleden kwam hij uit voor Jong Achilles '29.

De verwachting is dat FC Eindhoven vrijdag nog zeker één speler contracteert (middenvelder Samy Bourard). Mogelijk ook een tweede speler (spits Elisha Sam), maar die kan door zijn transfervrije status ook nog na de sluiting van de transfermarkt vastgelegd worden.