Volledig scherm
FC Eindhoven-speler Doriano Kortstam © Pro Shots / Thomas Bakker

Doriano Kortstam vervolgt zijn voetballoopbaan in Roemenië

Doriano Kortstam (23) heeft een nieuwe club gevonden nadat zijn contract bij FC Eindhoven eerder deze zomer afliep. De centrumverdediger gaat aan de slag bij FC Botoşani, dat uitkomt op het hoogste niveau in Roemenië.

Kortstam maakt op zijn Instagram-account melding van de stap naar Oost-Europa. De achterhoedespeler geeft daarbij aan een tweejarig contract te hebben getekend, met een optie voor nog een derde seizoen.

Twintig duels

De tweevoudig international van Curaçao streek in 2017 neer bij FC Eindhoven en maakte afgelopen seizoen in twintig competitieduels zijn opwachting. Kortstam kwam negenmaal als invaller in actie en stond in de basis bij blessures of schorsingen van ploeggenoten. Begin mei werd bekend dat de mandekker zou vertrekken bij FC Eindhoven.

Roemenië is niet het eerste buitenlandse avontuur van Kortstam. Zo vertoefde hij een tijdje op de Nike Academy in Engeland en in seizoen 2014-2015 speelde de Rotterdammer in Slovenië bij Michalovce en Slavoj Trebisov. Na vervolgens anderhalf jaar in Jong Roda JC en een half seizoen in de Jupiler League met Achilles '29 kwam Kortstam terecht bij FC Eindhoven.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.