Volledig scherm
Jay Idzes werd woensdag overgeheveld naar de A-selectie. © Thomas Bakker

Drukke week verwacht bij FC Eindhoven: 'Moeten nog zeker vier spelers bij'

Alles en iedereen rondom FC Eindhoven verwacht komende week vuurwerk op de transfermarkt. De selectie van de eerstedivisionist is momenteel flinterdun, met slechts dertien fitte profs (waaronder drie keepers) en een handjevol jeugdspelers. ,,Ik zou zeggen dat er nog zeker vier (profs) bij moeten", aldus trainer David Nascimento.

,,We willen nog een middenvelder, een centrale verdediger en eigenlijk moet je ook minimaal twee spitsen hebben", somde Nascimento donderdagmiddag op. Jeugdspeler Max Leidelmeijer (19) is momenteel de enige échte spits die de trainer ter beschikking heeft. ,,We zijn blij met de jonge jongens, je ziet progressie, maar ze zijn er nog niet aan toe. Om Jay Idzes (woensdag overgeheveld naar de A-selectie, red.) konden we niet heen, de anderen moeten nog stappen maken."

Gelegenheidsspits

Afgaande op de donderdagtraining debuteert Marcelo Lopes in het thuisduel met Go Ahead Eagles (vrijdag, 20.00 uur). Verder zal Nascimento opnieuw een buitenspeler in de punt van de aanval posteren. Tegen Jong PSV (2-1 verlies) acteerde Elton Kabangu als gelegenheidsspits. Een alternatief is vleugelaanvaller Alvin Daniëls. In dat geval verhuist Kabangu naar de linkerkant, wat ten koste zou gaan van Alessio Carlone. ,,We moeten kijken wat het beste is voor de balans in het elftal", wilde Nascimento erover kwijt.

'Goede indruk'

Aan de Aalsterweg lopen nog drie proefspelers rond. Aanvallende middenvelders Dylan Damraoui en Jonathan Frimann en sinds woensdag traint spits Elisha Sam (21) mee. ,,Ze maken alle drie een goede indruk", sprak Nascimento, die denkt dat de zeker twee meter lange Sam een ideale spits kan zijn voor het spelsysteem dat FC Eindhoven hanteert. ,,Hij heeft een goede lengte, kan koppen en de bal vasthouden. Het is geen speler voor de combinatie, maar als je met buitenspelers speelt - zoals wij doen - is hij ideaal."

Blessures: Achenteh (enkelbreuk) Klooster (voet), Faber (knie), Jordania (hersteld van voetblessure maar niet fit).
Verwachte opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden, Ekangamene; Idzes, Van den Boomen, Essikal; Lopes, Daniëls, Kabangu.