Eerst de papierwinkel, dan kan Leonardo tekenen bij FC Eindhoven

EINDHOVEN. FC Eindhoven hoopt dat Leonardo op korte termijn een Nederlands paspoort krijgt. De geboren Braziliaan is als contractspeler van buiten de EU onbetaalbaar voor de club. Het is onduidelijk of en wanneer de papierwinkel in orde komt.

FC Eindhoven wil wachten op Leo, en vice versa. „Ja, we hebben nog even geduld. Financieel komen we er ook wel uit, dat is het probleem niet”, zegt technisch manager Harm van Veldhoven. „Het hangt ervan af of Leo een paspoort krijgt. Ik heb geen idee wanneer we uitsluitsel krijgen. Duurt het te lang, dan moet je omschakelen. We hebben ook alternatieven op het oog.”

De oud-speler van onder Feyenoord en Ajax is echter de eerste optie voor FC Eindhoven. Aannemelijk is dat Leonardo voor een jaar kan tekenen aan de Aalsterweg, met mogelijk een optie voor nog een seizoen. De inmiddels 33-jarige aanvaller kwam op zijn twaalfde al naar Nederland, om te gaan spelen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Eerdere pogingen om een Nederlands paspoort te bemachtigen strandden om uiteenlopende redenen. Leonardo stond vorig seizoen bij Newcastle Jets uit Australië onder contract, maar speelde daar geen minuut. Inmiddels is hij weer fit na een noodzakelijke meniscusoperatie.