Volledig scherm
Branco van den Boomen of FC Eindhoven during FC Eindhoven - FC Dordrecht NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR Agency

Eind goed, al goed voor Van den Boomen: ‘FC Eindhoven blijft mijn cluppie’

Uit onvrede trainde Branco van den Boomen deze week niet mee bij FC Eindhoven, maar met een overgang naar De Graafschap kreeg de middenvelder alsnog zijn gewenste stap omhoog.

De opluchting is in zijn stem te horen. Persoonlijk was Branco van den Boomen (24) er al lang en breed uit met De Graafschap, maar een akkoord tussen de beide clubs liet steeds op zich wachten. Tot gistermiddag. ,,Ik ben enorm blij dat alles rond is. Met deze transfer zijn er in mijn ogen alleen maar winnaars”, aldus Van den Boomen, die eerder een sterk verbeterde aanbieding van FC Eindhoven naast zich neerlegde. 

Een terugkeer naar de eredivisie, dat was immers zijn vurige wens. Hoewel De Graafschap niet op dat niveau actief is, wilde de middenvelder toch graag naar Doetinchem verkassen. ,,Er zitten daar meer dan tienduizend mensen op de tribune. Bovendien speelt De Graafschap om het kampioenschap”, somt Van den Boomen op.

Dat hij door velen wordt gezien als de opvolger van de naar het Midden-Oosten vertrokken Youssef El Jebli, ziet de Eindhovenaar zelf iets anders. ,,Ik ben meer een type middenvelder dat aan de bal het verschil maakt.” Van den Boomen kwam twee verschillende periodes uit voor FC Eindhoven. In het seizoen 2014/2015 zorgde een sterk seizoen aan de Aalsterweg al voor een transfer naar SC Heerenveen. Zijn periode in Friesland en even later bij Willem II leverden echter niet het gewenste resultaat op. 

Zijn terugkeer bij FC Eindhoven bleek met name afgelopen seizoen wél een schot in de roos. Nu wacht er voor de spelmaker dus opnieuw een stap omhoog. En die kans gaat hij naar eigen zeggen met beide handen grijpen. ,,De timing voor deze overstap is perfect. Met dank aan FC Eindhoven. Dat zal toch altijd wel mijn cluppie blijven.”