Volledig scherm
Branco van den Boomen. © BSR Agency

FC Eindhoven-aanvoerder Van den Boomen in race doelpunt van het jaar

VIDEOOnder de vijf genomineerden voor het doelpunt van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie zit Branco van den Boomen. Het doelpunt van de aanvoerder van FC Eindhoven uit een vrije trap tegen MVV zit bij de vijf uitgekozen goals. De winnaar wordt vrijdag bekendgemaakt.

In het uitduel tegen MVV poeierde Van den Boomen de bal van zo'n dertig meter in het Limburgse doel. Ook Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht) is genomineerd. Hij haalde in de wedstrijd bij Helmond Sport een kunststukje uit door met zijn hak te scoren. 

De andere genomineerden voor doelpunt van het jaar in de Keuken Kampioen Divisie zijn Bryan Smeets (TOP Oss) en Sven Blummel en Stefano Beltrame van FC Den Bosch. Het doelpunt van Smeets tegen Jong Ajax ging de wereld rond. Vanaf eigen helft schoot hij de bal richting het doel, die met een boog achter de Amsterdamse doelman belandde. Sven Blummel scoorde tegen FC Volendam uit een halve omhaal en Stefano Beltrame werkte de bal tegen FC Twente achter zijn standbeen in het doel.