Lars van Stipdonk
Volledig scherm
Lars van Stipdonk © Kees Martens

FC Eindhoven/av hengelt Lars van Stipdonk binnen

amateurvoetbalDe ambitieuze plannen van de amateurs van FC Eindhoven krijgen verder gestalte. Nadat twee maanden geleden Sander Heesakkers bij tweededivisionist Kozakken Boys werd opgehaald, is Lars van Stipdonk de tweede aanwinst van de blauw-witten. 

Van Stipdonk komt over van hoofdklasser Nuenen. De aanjager op het middenveld geldt als sterkhouder bij de ploeg van coach Jan Poortvliet. Ondanks de laatste plaats van Nuenen weet Van Stipdonk wekelijks van geen wijken.

De middenvelder presenteert zichzelf al het hele seizoen als een brok onverzettelijkheid, die voorop gaat in de strijd en in zijn wil om te winnen de grenzen opzoekt en die ook wel eens overschrijdt. Zijn huidige coach Jan Poortvliet noemde hem al eens een ‘heerlijk ventje’.

Karaktervoetballer

,,Ik probeer de kar te trekken”, liet de karaktervoetballer zich vorige week nog in deze krant ontvallen na het 0-1 verlies tegen het Wijchense AWC. ,,Het zal niet meevallen om Nuenen dit seizoen in de hoofdklasse te houden, maar als we degraderen dan wil ik in ieder geval strijdend ten onder gaan.”

Van Stipdonk denkt in de drang naar de top van eersteklasser FC Eindhoven een nieuwe uitdaging te hebben gevonden. De ploeg van coach Peter Coumans staat momenteel op de vierde plaats, maar heeft na koploper Alverna de minste verliespunten. In de strijd om de tweede periodetitel bezitten de Eindhovenaren de beste papieren.

FC Eindhoven is voorlopig nog niet uitgewinkeld als het aan teammanager André Nijssen ligt. Het management van FCE is nog op zoek naar een veelvuldig scorende spits.