Volledig scherm
Jong PSV - FC Eindhoven © Pro Shots / Marcel Bonte

FC Eindhoven begint sterk, maar gaat hard onderuit op De Herdgang

EINDHOVEN - FC Eindhoven begon sterk aan de stadsderby met Jong PSV, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen. Op De Herdgang werd het 4-1 voor de koploper.

De herinneringen aan het toch wel zeer magere duel met FC Emmen (0-1 verlies) vervlogen snel tegen Jong PSV. Het elftal ploeg van Ricardo Moniz werkte een behoorlijke eerste helft af en was al snel op voorsprong gekomen dankzij een agressieve goal van Fries Deschilder. De middenvelder gaf op het juiste moment pressing en schoot vervolgens koel binnen achter doelman Yanick van Osch.

Die droomstart zou echter veranderen in een nachtmerrie. De lijstaanvoerder had niet zo gek veel in te brengen, maar kwam op slag van rust terug door de individuele kwaliteiten van Luiz Beto da Silva. De Peruaan fopte de verdediging en legde de bal terug op Suentley Alberto, die simpel kon binnenschuiven. Na rust was er ook weinig aan de hand, maar schoot Kenneth Paal vanaf 25 meter raak. Door een verkeerde terugspeelbal werd het ook nog snel 3-1.

FC Eindhoven weigerde te capituleren, maar het echte geloof verdween naarmate de tijd verstreek. In de slotfase kopte Rosario ook nog de wat geflatteerde 4-1 binnen.