Volledig scherm
Vykintas Slivka (rechts) duelleert namens FC Den Bosch met matchwinner Rai Vloet van FC Eindhoven. © Joep Leenen/Pro Shots

FC Eindhoven bekert verder na gekke slotfase in Den Bosch

DEN BOSCH - Het is FC Eindhoven dinsdagavond gelukt om de volgende ronde van de KNVB-beker te bereiken. Op bezoek bij FC Den Bosch werd in de slotfase met 2-3 gewonnen.

In de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch was aan alles te zien dat de slechte seizoensstart zijn sporen had nagelaten bij FC Eindhoven. Te vaak ging er een balletje terug, waren de aannames onzeker en viel de keuze op de lange bal. De ploeg van Moniz zocht naar grip, maar had het zweet in de handen staan.

FC Eindhoven begon wel prima in De Vliert en pakte al snel een voorsprong via Mart Lieder. Tijdens de eerste twintig minuten van de wedstrijd was de ploeg van Ricardo Moniz ook de baas, maar vervolgens nam de thuisploeg het initiatief over. De 1-1 van Arda Havar, die knap raakschoot van buiten de zestien, markeerde het begin van een nieuwe fase. FC Den Bosch maakte vanaf dat moment het meeste aanspraak op een overwinning. Vlak na rust pakte Swinkels een geweldige bal waardoor FCE op de been bleef.

Het leek erop dat er een verlenging zou komen, maar FCE kreeg een prachtig cadeautje. Een te korte terugspeelbal werd opgepikt door Lieder die daardoor zijn tweede van de avond kon maken. Even later was het echter Bilate die via een prachtige vrije trap zorgde voor de 2-2. Weer leek een verlenging aanstaande.

Maar uit een van de spaarzame corners van FCE werd gescoord. In de 88ste minuut was het raak via Rai Vloet, die zijn vader Wiljan (trainer FC Den Bosch) daarmee veel pijn deed. Een overwinning die heel FC Eindhoven goed kan gebruiken.