Volledig scherm
Charni Ekangamene © ED

FC Eindhoven bindt Ekangamene en rekent op back tegen Jong PSV

Charni Ekangamene (24) mag zich speler van FC Eindhoven noemen. De linksback zette donderdagochtend zijn handtekening onder een eenjarig contract, met daarin voor de club een optie voor een extra seizoen.

De verwachting is dat Ekangamene, een Belg van Congolese afkomst, speelgerechtigd zal zijn voor de derby van aanstaande vrijdag tegen Jong PSV. FC Eindhoven heeft alle benodigde documenten donderdagochtend ingestuurd en het is nu wachten op terugkoppeling van de KNVB.

Ekangamene sloot begin augustus op proef aan bij FC Eindhoven, daags na het wegvallen van linksback Rochdi Achenteh met een forse enkelblessure. De verwachting is dat de verdediger, die op jonge leeftijd naar Engelse topclub Manchester United trok en ook op huurbasis bij NAC Breda speelde, de eerste keus zal worden op links. Een alternatief is jeugdspeler Niels Raaijmakers.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.