Volledig scherm
Samy Bourard. © Proshots

FC Eindhoven bindt Samy Bourard vlak voor de sluiting van de transfermarkt

Op de valreep heeft FC Eindhoven de komst van Samy Bourard (22) afgerond. De Belgische aanvallende middenvelder tekende vrijdag een eenjarig contract, met daarin voor de club een optie om er nog een seizoen aan vast te plakken.

Bourard had bij het Belgische Sint-Truidense VV nog een doorlopend contract tot 2019, maar FC Eindhoven hoefde desondanks geen vergoeding te betalen voor de jongeling.

De rechtspoot, die in het verleden voor diverse Belgische jeugdteams uitkwam en zijn opleiding genoot bij RSC Anderlecht, trainde dinsdag een dagje mee bij FC Eindhoven en overtuigde de technische staf van zijn kunnen.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.