Volledig scherm
© Ed van de Pol/Pro Shots

FC Eindhoven coach Moniz is klaar met Jinty Caenepeel

EINDHOVEN - Van een transfer is het nog niet gekomen en dus sloot Jinty Caenepeel maandag maar weer aan op de training van FC Eindhoven. Hoofdcoach Ricardo Moniz zit echter niet meer te wachten op zijn aanwezigheid.

Hij liep gisteren als een van de laatsten het veld op. Daar ging Caenepeel, met een kortgeschoren koppie en grappend met wat teamgenoten.

Klaar voor zijn eerste training van de voorbereiding. Na een korte warming-up riep Moniz zijn groep bij elkaar. „Ik vroeg mijn spelers: wie wil er morgen met FC Eindhoven tegen PSV spelen? Nou? Alleen Caenepeel wilde dat niet. Hup, wegwezen dan. Ik ben er echt klaar mee”, gaf Moniz aan na afloop van de maandagtraining. „Het is echt een geweldige speler. Maar als je je ploeg en de supporters zó in de steek laat, dan heb ik je niet meer nodig. Hoe kan ik op dit moment nou een tevreden trainer zijn?”, was Moniz duidelijk.

Hoewel een transfer tot dusverre is uitgebleven, lijkt het steeds minder aannemelijk dat Caenepeel aan de Aalsterweg blijft. Caenepeel heeft ook voor zichzelf besloten dat hij weg wil bij FC Eindhoven. De club wil minimaal vijf ton voor de buitenspeler ontvangen. Barnsley FC, de club die de speler al bezocht met zijn entourage, is niet meer teruggekomen op de oorspronkelijke bieding.