Volledig scherm
Van links naar rechts: Cas Faber, Collin Seedorf, Menno Bergsen, Stevy Okitokandjo en Elton Kabangu. © Pro Shots

FC Eindhoven de rest van het seizoen zonder nieuwkomer Faber

De vrees van Cas Faber (19) is werkelijkheid geworden: de verdediger annex middenvelder heeft een ernstige knieblessure opgelopen en kan dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen voor FC Eindhoven.

Cas Faber, de zoon van voormalig FCE-trainer Ernest, liep de zware blessure begin deze maand tijdens een training op en wordt over enkele weken geopereerd.

Faber voetbalt sinds deze zomer op amateurbasis bij FC Eindhoven en kwam in eerste instantie in aanmerking voor het beloftenteam. In de voorbereiding mocht hij echter meedraaien met de eerste selectie en speelde mee in enkele oefenduels.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.