Doelman Ruud Swinkels blijft bij FC Eindhoven
Volledig scherm
Doelman Ruud Swinkels blijft bij FC Eindhoven © BSR Agency

FC Eindhoven door met Zé Pedro en Swinkels, tien aflopende contracten formeel opgezegd

FC Eindhoven heeft de opties in de contracten van linksback Zé Pedro en doelman Ruud Swinkels gelicht. Verder zijn de aflopende verbintenissen van tien spelers formeel opgezegd, al laat de club weten met vier van hen in gesprek te gaan over een langer verblijf.

FC Eindhoven wil door met middenvelders Samy Bourard, Karim Essikal en Jay Idzes en ook met aanvaller Marcelo Lopes. Technisch manager Marc Scheepers liet zich in december al eens ontvallen te willen verlengen met Bourard en daarna bleef het lange tijd stil.

Scheepers over de intentie om bovenstaande spelers langer bij FC Eindhoven te houden: ,,Deze winter hebben we het contract van onze hoofdtrainer Ernie Brandts verlengd met het oog op de continuïteit binnen de technisch staf. Ook binnen de spelers groep willen we graag vastigheden behouden.”

Ruud Swinkels (33) en Zé Pedro (27) blijven dus nog zeker een jaar behouden voor FC Eindhoven. Met Swinkels houdt de club de huidige aanvoerder en vaste sluitpost binnenboord. Zé Pedro streek vorig jaar neer in Eindhoven, maar kwam door veelvuldig blessureleed tot slechts zes optredens in de hoofdmacht.

Opzeggen
Omdat betaaldvoetbalclubs voor 1 april duidelijkheid moeten verschaffen over aflopende contracten, conform de CAO, heeft FC Eindhoven besloten om de overeenkomsten van Rigino Cicilia, Collin Seedorf, Moses Makasi, Alvin Daniëls, Thom Jonkerman en Jarno Janssen formeel op te zeggen.

Scheepers benadrukt dat het opzeggen van de contracten geenszins betekent dat FC Eindhoven ook werkelijk van alle zes spelers afscheid neemt: ,,De komende periode zullen we benutten om te kijken naar de andere spelers met een aflopend contract om te kijken of zij in aanmerking komen voor een verlenging.”

Coronavirus
,,Het is een moeilijk periode waar we in zitten, er valt nu weinig te zeggen over de situatie. Het is erg risicovol om nu bepaalde beslissingen te nemen over contracten,” vervolgt Scheepers. ,,We staan in nauw contact met onze spelers over de huidige situatie omtrent het coronavirus, maar zeker ook over de toekomst. We bereiden ons voor op verschillende scenario’s om zo te kunnen werken aan de toekomst van de club.”

Linksback Zé Pedro speelt ook volgend seizoen in het shirt van FC Eindhoven.
Volledig scherm
Linksback Zé Pedro speelt ook volgend seizoen in het shirt van FC Eindhoven. © BSR Agency