Volledig scherm
Peter Hofstede (links) en Anthony van den Hurk. © PR De Graafschap

FC Eindhoven en De Graafschap akkoord over Anthony van den Hurk

EINDHOVEN - FC Eindhoven en De Graafschap hebben woensdag een akkoord bereikt over de transfer van Anthony van den Hurk. De spits tekent een contract voor 2 seizoenen in Doetinchem. Het is niet bekend hoeveel de Doetinchemse club heeft betaald, FC Eindhoven liet weten Van den Hurk niet zonder slag of stoot te laten gaan. Hij had nog een contract tot en met 2017 in Eindhoven.

Van den Hurk speelde vanaf 2013 voor FC Eindhoven en maakte in 80 duels (competitie en beker) 26 doelpunten. "Anthony gaf zelf aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging", zegt technisch manager Harm van Veldhoven. Hij gaat nog de transfermarkt op om een aanvallende versterking te presenteren. "Daar zijn we druk mee bezig", zegt Van Veldhoven.

Van den Hurk laat op de clubsite van De Graafschap weten dat hij niet lang na hoefde te denken toen de Doetinchemmers interesse toonden. "De ambitie van de club en de totale ambiance in het stadion met die sfeer, maken dat ik uitkijk om hier te gaan voetballen”, zegt Van den Hurk.