Wilfred van Leeuwen op archiefbeeld.
Volledig scherm
Wilfred van Leeuwen op archiefbeeld. © Joep Leenen

FC Eindhoven en trainer Wilfred van Leeuwen per direct uit elkaar

Hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen is per direct weg bij FC Eindhoven. Op zijn verzoek is het contract ontbonden. De eerstedivisionist stelt in een 'vergevorderd stadium' te zijn met de beoogd nieuwe coach. 

Van Leeuwen heeft in de kerstvakantie al aangegeven bij de top van FC Eindhoven niet verder te willen, maar bleef even zitten zodat het bestuur tijd had een opvolger te vinden. Deze opvolger - wiens naam momenteel nog onbekend is bij de redactie - is bijna binnen.

,,Het is een keuze op privé- en zakelijk gebied. Ik gewoon terug wil naar Den Haag en dat is met de club netjes afgehandeld", vertelde Van Leeuwen aan het Eindhovens Dagblad, die begin november al aangaf aan het einde van het seizoen te vertrekken bij FC Eindhoven en een dag later een tweejarig contract bij Rijnsburgse Boys (Tweede Divisie) tekende.

,,Ik vind het vertrek ook zonde, maar ik zie het niet als een mislukt avontuur. Ik heb een mooie tijd gehad, met de spelersgroep, de technische en medische staf", aldus Van Leeuwen. ,,Het is nu aan mijn opvolger om dingen verder uit te gaan bouwen."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement