Volledig scherm
Branco van den Boomen. © Proshots

FC Eindhoven gaat onderuit in oefenduel op Duitse bodem

JÜLICH - De eerste oefennederlaag van FC Eindhoven is een feit. KFC Uerdingen 05, uitkomend op het derde niveau in Duitsland, won dinsdagavond in Jülich met 1-0 van de blauw-witten.

Na RKVV Bergeijk (1-5 winst) stond dinsdagavond de tweede vriendschappelijke pot van FC Eindhoven op het programma. KFC Uerdingen is geen onbekende tegenstander voor de Eindhovenaren, die in de voorbereiding van seizoen 2013-2014 met 5-1 verloren van de Duitsers. Destijds redde Jens van Son de Eindhovense eer.

Sterkst geachte opstelling

Op het sportpark van SC Salingia 08 begon FC Eindhoven dinsdagavond met - afgaande op recente trainingen - de door de technische staf sterkst geachte opstelling aan de wedstrijd. Alleen rechtsback Rodney Klooster ontbrak vanwege een enkelblessure. Verder verschenen proefspelers Karim Essikal, Gyamfi Kyeremeh en Stevy Okitokandjo aan de aftrap.

In het eerste kwart was het oefenduel aardig in balans, maar in de 25ste minuut kwam Uerdingen toch op 1-0. Elton Kabangu kreeg vlak voor rust een goede kans op 1-1 en na de pauze creëerde FCE meerdere mogelijkheden, onder meer via proefspeler Stevy Okitokandjo en invaller Alessio Carlone. Met een bal op de paal kwam Uerdingen een kwartier voor tijd nog het dichtst in de buurt van scoren.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels (46. Bergsen); Seedorf, Loof, Janssen (46. Van der Heyden), Achenteh (67. Simonse); Idzes (61. Carlone), Van den Boomen, Essikal (67. Faber); Kyeremeh (58. Lopes), Okitokandjo (78. Leidelmeijer), Kabangu (67. Marie).