Volledig scherm
Cas Faber (l) is terug van een schorsing en inzetbaar tegen Excelsior © SCS/Sander Chamid

FC Eindhoven gaat voor eerste zege sinds 2008: ‘Excelsior een geduchte tegenstander’

De laatste keer dat FC Eindhoven drie punten overhield aan een duel met Excelsior, was op 19 september 2008 (1-0). Vrijdagavond hopen de blauw-witten, uit in Rotterdam, de Kralingers weer eens te verslaan. 

Een makkelijke opgave is dat niet, want Excelsior - dat na 2008 overigens zeven seizoenen op eredivisieniveau actief was - won in de huidige competitie vijf van de zes thuisduels. ,,Dan zijn de intenties duidelijk. Ze spelen in eigen huis aanvallend”, aldus FC Eindhoven-trainer Ernie Brandts. ,,Excelsior is een geduchte tegenstander, met jongens die aan eredivisievoetbal hebben geroken.”

Geen Lopes
FC Eindhoven beschikt op bezoek bij Excelsior weer over Cas Faber, die twee duels geschorst was na zijn rode kaart tegen Almere City (3-1 verlies). Marcelo Lopes trainde vorige week alweer mee, maar is nog niet fit genoeg voor een plek in de wedstrijdselectie. ,,Marcelo kan nog niet op honderd procent sprinten. Hij trainde wel mee, maar niet voluit. Volgende week is hij er misschien weer bij.”

Op Lopes na hoeft Brandts voor de winterstop geen spelers meer te verwachten uit de ziekenboeg. Joey Sleegers, Jort van der Sande en Zé Pedro lijken zich te kunnen richten op de tweede seizoenshelft. Dat geldt ook voor Jarno Janssen, die in december een nieuwe knieblessure opliep, inmiddels weer traint en naar verwachting snel minuten zal maken bij Jong FC Eindhoven.