Volledig scherm
Leonardo traint bij FC Eindhoven

FC Eindhoven geeft Leonardo de tijd en de ruimte

EINDHOVEN -De Braziliaanse aanvaller Leonardo traint nog altijd mee bij FC Eindhoven. Tot dusverre heeft de 33-jarige dribbelaar het goed naar zijn zin aan de Aalsterweg.

Onder leiding van Ricardo Moniz, die hij nog kent van zijn tijd bij het Oostenrijkse Salzburg en het Hongaarse Ferencvaros, wil Leonardo in eerste instantie gewoon weer fit worden. Maar waarom zou hij geen speler van FC Eindhoven kunnen worden?

"Wij staan voor alles open, maar het is op dit moment niet aan de orde", zegt technisch manager Harm van Veldhoven. "Leonardo wil eerst helemaal fit worden. En zich goed voelen. Voor een jongen met zoveel ervaring is dat laatste ook heel belangrijk. We gaan het van week tot week bekijken en dan is het straks ook aan de speler zelf. Hij moet beslissingen maken over z'n voetbaltoekomst."

Bienvenue Basala-Mazana en George Kelbel zijn niet langer meer op proef bij FC Eindhoven. Dat geldt ook voor Jesse Bertrams. De doelman is niet afgetest en blijft in beeld, maar loopt nu stage bij Lommel om voor zijn kans als eerste keeper te gaan.