Volledig scherm
FC Eindhoven-speler Stevy Okitokandjo na de 0-1. © Proshots

FC Eindhoven in de laatste minuut onderuit tegen Roda JC

FC Eindhoven was in de tweede helft de betere ploeg, maar een frommelgoal in de laatste minuut leverde Roda JC een nipte oefenzege op. De derde oefenpot van de blauw-witten eindigde vrijdagavond in 0-1.

Roda JC, dat net als FC Eindhoven komende maand duidelijk nog wat versterkingen aan de selectie moet toevoegen, voetbalde in de openingsfase van de wedstrijd in een redelijk tempo en was met een vrije kopkans dicht bij de 0-1. Doelman Ruud Swinkels hield zijn doel echter schoon en twee minuten later schoot Rochdi Achenteh aan de andere kant bijna een vrije trap binnen.

Balans

In het restant van de eerste helft was de wedstrijd redelijk in balans, al kreeg Roda JC nog een enorme mogelijkheid. Mart Remans verscheen oog-in-oog met Swinkels, maar kreeg de bal niet voorbij de uitgekomen keeper. Het grootste gevaar van FC Eindhoven was een voorzet van Elton Kabangu die per toeval bovenop de deklat belandde.

Na rust kwam de meeste dreiging van FC Eindhoven, met een poeier van Kabangu die de lat toucheerde. In het laatste kwartier kwam Roda JC dan toch nog een paar keer gevaarlijk voor het Eindhovense doel. Zo haalde Augustine Loof een bal voor de eigen doellijn weg en belandde een kopbal van Radomir Novakovic op de paal.

In de laatste minuut, op het moment dat een doelpuntloos gelijkspel een feit leek, frommelde Mario Engels namens Roda JC de winnende binnen: 0-1.

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Loof, Van der Heyden (65. Janssen), Achenteh (75. Simonse); Idzes (84. Marie), Van den Boomen, Essikal (69. Faber); Kyeremeh (46. Carlone), Okitokandjo, Kabangu (75. Andre Lopes).

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.