Volledig scherm
© Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven in eigen huis niet voorbij MVV

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen MVV. Een zege leek in de maak, maar de Limburgers kwamen goed terug in de wedstrijd.

Het duel met MVV werd er geen voor de fijnbesnaarde spelers. Het was rommelig op het veld. De bal wisselde vaker van eigenaar dan een fiets in een Amsterdam. Maar het was FC Eindhoven, met Rai Vloet voor het eerst in de ploeg, dat in de eerste helft het initiatief naar zich toe zou trekken en tot kansen zou komen. Exemplarisch was de levensgrote kans voor Kyle de Silva. De linksbuiten frommelde zich een weg tot een een-tegen-een met doelman Bo Geens, maar faalde in de afwerking.
Na rust handelde Moniz, die eindelijk uit een volwaardig arsenaal kon putten. Hij bracht Rafael Uiterloo én Jinty Caenepeel binnen de lijnen. De vleugelflitser, die de afgelopen zomer niet werd getransfereerd, was in zijn eerste minuten van het seizoen direct dichtbij de openingstreffer.Uiteindelijk was het De Silva die met wat geluk van afstand raak schoot. Daarna zette Joeri Schroijen de zaken recht voor MVV. Ook de debuterende invaller Tibo van de Velde kon daar in de slotfase niks meer aan veranderen.