Hij scoorde dan wel niet, toch was Joey Sleegers gisteravond dé man van de derby. Als hij de bal had, gebeurde er iets.
Volledig scherm
PREMIUM
Hij scoorde dan wel niet, toch was Joey Sleegers gisteravond dé man van de derby. Als hij de bal had, gebeurde er iets. © Pro Shots / Johan Manders

FC Eindhoven is Helmond Sport voorlopig de baas, qua punten en qua gevoel

nabeschouwingHet verschil tussen FC Eindhoven en Helmond Sport is duidelijk kleiner geworden ten opzichte van vorig seizoen, bleek in de derby van maandagavond wel weer: 3-2. Vooral door de verbeteringen bij FCE, dat de rivaal uit Helmond voorlopig een stap voor is. Qua punten, maar ook gevoelsmatig wel. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Verdediger Mike van Dijk stopt bij SV Valkenswaard om zich bij FC Eindhoven op trainerschap te richten

  Verdediger Mike van Dijk stopt bij SV Valkens­waard om zich bij FC Eindhoven op trainer­schap te richten

  Verdediger Mike van Dijk (29) van tweedeklasser SV Valkenswaard houdt het voetballen voor gezien. ,,De reden dat ik gestopt ben, is dat ik me volledig ga richten op het trainersschap”, geeft de 29-jarige Eindhovenaar aan. ,,Ik heb vrijdag officieel de stap gemaakt van de jeugdopleiding van FC Eindhoven naar de trainersstaf van het eerste elftal. En daarnaast volg ik de UEFA A-cursus.”