Volledig scherm
Ricardo Moniz. © Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven is klaar voor seizoensopener tegen De Graafschap

EINDHOVEN. FC Eindhoven reist vrijdagavond met een groep van zeventien man af naar De Graafschap. De selectie is nog niet rond, maar het vertrouwen is groot aan de Aalsterweg.

„Het is niet anders, ik heb nu deze groep”, zei hoofdcoach Ricardo Moniz donderdag na de ochtendsessie in het Jan Louwers Stadion. „We mogen erg blij zijn dat er niemand geblesseerd is geraakt in de voorbereiding. Als er twee wegvallen, zit je écht in de problemen.”

Jari Vandeputte ontbrak wegens familie-omstandigheden op de training, maar is er normaal gesproken gewoon bij tijdens de opener van de competitie. Dat geldt ook voor Fries Deschilder, die zich wat misselijk en zwak voelde.

Moniz kijkt ondanks de personele opstartproblemen met vertrouwen uit naar de eerste wedstrijd van het seizoen. „We zijn er klaar voor, zeker. Hier hebben we naartoe gewerkt. Prachtig ook om te beginnen tegen De Graafschap. Daar heerst een echte voetbalsfeer. Of ik benieuwd ben naar mijn ploeg? Nee, ik weet wat ze kunnen. We moeten wel honderd procent zijn, geen 99. Dat kan dit FC Eindhoven zich niet permitteren.”