Volledig scherm
Eindhoven speler Alemao jr vreugde na zijn treffer. © Proshots

FC Eindhoven laat niets heel van NAC: 6-2

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft vrijdagavond een verrassend grote zege geboekt op NAC. In het Jan Louwers Stadion werd het liefst 6-2.

FC Eindhoven speelde vrijdagavond tegen NAC zijn beste wedstrijd onder Ricardo Moniz. En dat had niemand zien aankomen na de teleurstellend verlopen derby tegen Helmond Sport (3-0). Hoewel. Telkens als de druk er vol opstaat bij de FCE richt de ploeg zich weer op. Moniz eiste nog twee overwinningen tot de winterstop om aansluiting te houden met de topteams in de eerste divisie. Die mini-doelstelling is nu deels bereikt.

Uitgerekend Jinty Caenepeel had de avond van zijn leven.De meeste aandacht ging alle uit naar de Belg, die alle frustratie van de afgelopen maanden van zich afspeelde. Ein-de-lijk scoorde hij weer eens in competitieverband. Caenepeel zorgde voor het openingsdoelpunt en maakte tevens de 5-1. Tussentijds verzorgde hij bovendien een assist, om vlak na rust ook nog een strafschop te ritselen.

FC Eindhoven speelde een heerlijke wedstrijd. Ook Mart Lieder scoorde voor het eerst weer in negen duels. Alemão pikte vervolgens ook een doelpuntje mee, waardoor het al snel 3-0 stond. Cyriel Dessers deed wat terug vóór rust (3-1). Maar het was al snel over en uit voor NAC. Caenepeel ging neer in de zestien en Van den Buijs schoot feilloos raak vanaf de stip. Caenepeel, Robbie Haemhouts en Rai Vloet bepaalden de eindstand op 6-2.

Volgende week gaat FC Eindhoven op bezoek bij koploper VVV-Venlo.