Volledig scherm
Karim Essikal © Proshots

FC Eindhoven legt proefspeler Karim Essikal vast

Karim Essikal (22) speelt komend seizoen in het tenue van FC Eindhoven. De Belgische middenvelder zet donderdagmiddag zijn handtekening onder een eenjarig contract.

FC Eindhoven heeft in het contract van Essikal een eenzijdige optie laten opnemen om er, indien de samenwerking bevalt, nog een tweede jaar aan vast te plakken. De rechtspoot met Marokkaanse roots sloot begin juli als proefspeler aan bij FC Eindhoven en overtuigde de technische staf van zijn kunnen.

Essikal brak in 2015 als tiener door bij Zulte-Waregem. In seizoen 2015-2016 speelde hij twintig officiële wedstrijden op het hoogste Belgische niveau, maar een zware hoofdblessure wierp hem terug in zijn ontwikkeling. Afgelopen jaar zat Essikal bij KFCO Beerschot Wilrijk voornamelijk op de bank.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.