Volledig scherm
Charni Ekangamene © ED

FC Eindhoven met Ekangamene maar zonder Lopes tegen Jong PSV

FC Eindhoven kan in de mini-Lichtstadderby tegen Jong PSV beschikken over Charni Ekangamene. De eerstedivisionist kreeg de linksback, die donderdagochtend een contract tekende, op tijd speelgerechtigd. Voor buitenspeler Marcelo Lopes geldt dat niet.

Door te langzaam handelen van de Portugese voetbalbond kan FC Eindhoven vrijdagavond op de Herdgang niet beschikken over Lopes, die dinsdag al een contract tekende maar nog altijd geen groen licht heeft van de KNVB.

Alternatief

Verwacht werd dat Lopes in de basis zou starten, maar door zijn absentie moet trainer David Nascimento een alternatief vinden. Buitenspeler Alvin Daniëls, die net als Lopes op dinsdag tekende maar wel al inzetbaar is, lijkt het meest voor de hand liggende alternatief. 

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.