Volledig scherm
© Thomas Bakker

FC Eindhoven met tien man onderuit tegen Telstar

FC Eindhoven hoopte zijn fans op de eerste thuiszege van het seizoen te trakteren. Dat feest ging niet door. Mede dankzij een vroege rode kaart voor linksbuiten Elton Kabangu ging het duel met Telstar verloren: 1-2.

Ten opzichte van het treffen met Top Oss van afgelopen week was het basiselftal van FC Eindhoven vrijdagavond op een paar plaatsen gewijzigd. Collin Seedorf en Siebe van der Heyden keerden terug in de defensie na een schorsing. Ook kreeg Marcelo Lopes een basisplaats van trainer/coach David Nascimento, waardoor Alessio Carlone weer op de bank moest plaatsnemen.

Het eerste doelgevaar leverde de bezoekers uit Velsen direct een treffer op. Een hoekschop werd slecht weggewerkt, waarna linksbuiten Terell Ondaan alle gelegenheid kreeg om de achterlijn te halen en zijn ploeggenoot Jasper van Heertum in stelling te brengen: 0-1. Vervolgens leefde FC Eindhoven op. Elisha Sam was dicht bij zijn eerste goal in het betaald voetbal. Zijn kopbal raakte de paal.

Kort na dat moment had Alvin Daniëls wél succes. Van dichtbij schoot de rechtsbuiten de gelijkmaker binnen. Dat maakte wat los bij de Eindhovenaren, die een tandje bijschakelden. Elton Kabangu nam dat iets te letterlijk, door vol door te gaan op de enkels van Kyle Scott. Het gevolg: direct rood na 24 minuten spelen. FC Eindhoven dacht uiteindelijk de rust met een gelijke stand te halen. Totdat Jasper van Heertum in de extra tijd alle gelegenheid kreeg om Ruud Swinkels voor de tweede maal te passeren.

Na rust probeerde FC Eindhoven het nog wel, maar een gelijkmaker bleef uit. Elisha Sam (verdekt schot) en Branco van den Boomen (vrije trap) kwamen nog het dichtst in de buurt. Het bleef dus bij 1-2, waardoor competitienederlaag nummer acht een feit werd voor de ploeg van David Nascimento.