Volledig scherm
FC Eindhoven speler Timothy Durwael in duel met Almere City speler Sherjill Mac Donald © Marcel Bonte

FC Eindhoven neemt afscheid van Durwael, De Wilde tekent bij

EINDHOVEN - FC Eindhoven neemt aan het einde van dit seizoen afscheid van Timothy Durwael. De Belg, die zoveel blessureleed kende, loopt deze zomer uit zijn contract en krijgt geen nieuw voorstel. Sebastiaan de Wilde tekent voor een seizoen bij.

Het worden geen zorgeloze maanden voor technisch manager Harm van Veldhoven.

Selectiepuzzel
Nu FC Eindhoven alle zeilen moet bijzetten om deelname aan de play-offs af te dwingen, wordt de selectiepuzzel voor het komend seizoen er niet per se makkelijker op. De komende weken worden bepalend. Zo zit Tibeau Swinnen voorlopig in de wachtkamer, de optie om te verlengen is door de club nog niet gelicht. ,,Het hangt er bij Tibeau ook vanaf wat voor systeem we straks gaan spelen", licht Van Veldhoven toe. Op dit moment laat Ricardo Moniz zijn elftal vaak in een 4-2-4-formatie aantreden. Mogelijk stapt de hoofdcoach daar in de nabije toekomst vanaf en is er meer perspectief voor de verdedigende middenvelder.

Rafael Uiterloo en Alemão moeten ook nog geduld hebben. De evaluaties met hun volgen later. En dat geldt ook voor Leonardo, die pas een keer als invaller minuten maakte voor FC Eindhoven. ,,Met Leo hebben we afgesproken dat we aan het einde van dit seizoen gaan zitten. Hoe fit is hij? Hoe voelt hij zich? Hij heeft pas een helft gespeeld tegen Jong FC Utrecht", aldus Van Veldhoven. Of de toekomst van Jari Vandeputte aan de Aalsterweg ligt, is eveneens onduidelijk. De aanvaller wordt voor het tweede jaar op rij gehuurd van Gent en heeft geen basisplaats kunnen afdwingen onder Moniz. Rai Vloet keert deze zomer normaal gesproken terug naar zijn werkgever PSV, waar hij nog een contract heeft tot 2018.

Pijnlijk
Het vertrek van Durwael is even pijnlijk als begrijpelijk. De 26-jarige verdediger is op de rechtsbackpositie derde keus achter Thomas Horsten en Augustine Loof. Durwael liep in de zomer van 2015 een kruisbandblessure op en werkte bijna anderhalf jaar zijn herstel. De Belg kwam in 2012 over van Genk en speelde meer dan 70 duels in het blauw-wit. Dit seizoen kwam hij nog geen minuut in actie.

De optie op Sebastiaan de Wilde werd wel gelicht, waardoor hij ook de komende jaargang actief zal zijn in het Jan Louwers Stadion. Eerder werd al bekend dat tweede doelman Guy Smit zijn contract heeft verlengd. Het technisch kader van FC Eindhoven is erg tevreden over de ontwikkeling van de 21-jarige doelman. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement