Volledig scherm
Alvin Daniëls, hier nog als speler van Cambuur in actie tegen FC Eindhoven. © Pro Shots

FC Eindhoven neemt vleugelaanvaller Daniëls over van Cambuur

De selectie van FC Eindhoven is uitgebreid met een vleugelaanvaller. De 24-jarige Alvin Daniëls wordt overgenomen van Cambuur Leeuwarden. 

Daniëls, wiens favoriete positie rechtsbuiten is, heeft 142 wedstrijden eerstedivisie-ervaring. Die deed hij op bij Jong FC Twente, FC Dordrecht en Cambuur.  In totaal scoorde hij 17 keer. De in Paramaribo geboren voetballer, die ook over een Nederlands paspoort beschikt,  speelde in het verleden drie wedstrijden voor Oranje Onder 20. 

De komst van Daniëls naar FC Eindhoven (waar hij een contract voor 1 jaar tekent met een optie voor nog een seizoen) betekent niet dat proefspeler Marcelo Lopes, die ook een vleugelaanvaller is, nu wordt bedankt voor bewezen diensten. Naar verwachting wordt de Portugees  deze week nog vastgelegd. 

FC Eindhoven opent de competitie in de eerste divisie vrijdag met een uitwedstrijd bij Jong PSV.

  1. Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’
    PREMIUM

    Sam gelooft in ommekeer: ‘Ik weet zeker dat ik FC Eindhoven nog aan goals ga helpen’

    Hij deed negentig minuten lang wat hij kon, maar een beloning in de vorm van een doelpunt bleef uit voor Elisha Sam (21). De boomlange Belg kreeg als centrumspits opnieuw het vertrouwen van zijn coach David Nascimento en dat wilde hij op zijn beurt graag terugbetalen. Er voltrok zich tegen Telstar echter een ander scenario voor Sam en zijn ploeggenoten. In plaats van aanvallen was het voor FC Eindhoven voornamelijk tegenhouden en hard werken geblazen: 1-2.