Volledig scherm
Ricardo Moniz. © Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven op oorlogspad in Velsen

EINDHOVEN - Lachende gezichten op de training in het Jan Louwers, terwijl op de achtergrond het zonnetje schijnt. Na de bekerzege bij FC Den Bosch werd er bij FC Eindhoven in relatieve rust toegewerkt naar het uitduel met Telstar. Vrijdagavond telt in Velsen echter alleen de winst. Maakt niet uit hoe.

De gewonnen bekerwedstrijd in Den Bosch (2-3) moet FC Eindhoven in Velsen de nodige energie geven op bezoek bij het goed presterende Telstar. Een shotje vertrouwen kon de ploeg van Ricardo Moniz wel gebruiken: „Er stond behoorlijk wat druk op de ketel. Dus die overwinning was erg belangrijk. Knap van de jongens dat ze hem over de streep hebben getrokken”, zei de hoofdcoach.

De situatie van FC Eindhoven is inmiddels bekend. Tot dusverre wonnen de blauw-witten pas twee wedstrijden. De 17de plek is het gevolg van de ongelukkige seizoensstart. In deze fase van het seizoen nog meer averij oplopen; dat kan eigenlijk niet. „Ja, er wacht ons weer een heel belangrijke wedstrijd”, erkende Moniz, die altijd pas op de wedstrijddag zijn opstelling maakt. „Nee, ik weet nog niet of ik met dezelfde elf start als in Den Bosch.”