Volledig scherm
Foto van de eerste training van FC Eindhoven, eind vorige maand. © BSR Agency

FC Eindhoven opnieuw onderuit tegen Belgische tweedeklasser: ‘We missen centrumverdedigers’

FC Eindhoven ging zaterdagavond opnieuw hard onderuit tegen een club van het Belgische tweede niveau. Na eerst Lommel SK (3-1 verlies) was nu KVC Westerlo in een oefenpot met 5-1 te sterk. ,,We missen centrumverdedigers.”

FC Eindhoven keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan. Na de 3-0 maakte Jort van der Sande uit een vrije trap van Branco van den Boomen de 3-1. Eén minuut later, in de zeventigste minuut, werd het 4-1 en in blessuretijd zelfs 5-1.

,,Het had echter ook 5-4 kunnen zijn. We voetbalden er makkelijk doorheen, kregen kansen, maar misten voorin scherpte”, blikte trainer David Nascimento terug op de wedstrijd op Belgische bodem. ,,Verdedigend zijn we zeer kwetsbaar. Dat is het beeld van de afgelopen weken. Het is niet alleen de schuld van de verdedigers, maar we missen wel centrumverdedigers.”

Afgelopen week vertrok Siebe Van der Heyden naar het Belgische Royale Union Saint-Gilles. Vorig seizoen vormde hij samen met Augustine Loof, ook weg bij FC Eindhoven, een sterk defensief centrum. In Westerlo stonden Maarten Peijnenburg en proefspeler Luuk de Roos centraal achterin. De Roos, actief bij amateurclub Brabantia, lijkt echter niet definitief aan te sluiten, want de overschrijvingsdeadline van de KNVB voor amateurspelers liep tot vandaag.

Tegen Westerlo ontbraken Jay Idzes, Kaj de Rooij (beiden licht geblesseerd) en Gijs van Otterdijk (vakantie). Ook de al langer geblesseerden Ruud Swinkels, Cas Faber en Jarno Janssen waren er uiteraard niet bij. Alvin Daniëls is inmiddels hersteld van zijn liesklachten en maakte zaterdag zijn eerste minuten in de voorbereiding.

FC Eindhoven: Bergsen; Seedorf, Peijnenburg, De Roos (61. Raaijmakers), Zé Pedro; Essikal; Bourard (58. Daniëls), Lopes; Van den Boomen; Van der Sande, Cicilia.