Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven pakt tegen TOP Oss belangrijke punten in race voor play-offs

FC Eindhoven heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om nacompetitievoetbal. TOP Oss, voor aanvang van de wedstrijd de nummer zes van de eerste divisie, werd met 2-1 aan de kant gezet. De Eindhovenaren pakten na de winterstop veertien punten in zeven thuisduels.

FC Eindhoven speelde tegen TOP Oss in dezelfde 3-4-3-formatie als tegen Telstar (1-1). Wel keerden de twee die vrijdag een schorsing uit zaten, Siebe Van der Heyden en Samy Bourard, terug in de basis. Dit ging ten koste van Jay Idzes en Marcelo Lopes.

Een walk in the park, daarvan leek voor rust sprake voor FC Eindhoven. TOP Oss zette amper druk, waardoor de thuisploeg naar hartenlust kon opbouwen en tot kansen kon komen. Elisha Sam maakte in de zestiende minuut een eerdere misser goed door uit een voorzet van Elton Kabangu voor de 1-0 te tekenen. Na de goal creëerde de ploeg van trainer David Nascimento de ene na de andere mogelijkheid.

De 2-0 bleef echter uit en na veertig minuten ging Siebe Van der Heyden er ineens bij zitten. De verdediger kampte met misselijkheid en werd vervangen door Jay Idzes. Het leek alsof FC Eindhoven een tik had overgehouden aan het uitvallen van de Belg, want in de slotfase meldde TOP zich wat meer op de Eindhovens helft en na pauze waren de Ossenaren ineens heer en meester.

Van den Boomen

Al in de 49ste minuut viel de 1-1. Een matige vrije trap van Bryan Smeets werd net zo matig weggewerkt door de FCE-defensie. De bal viel voor de voeten van Huseyin Dogan, wiens schot via de lat in de kruising belandde. TOP bleef na de gelijkmaker de bovenliggende partij, maar namens FC Eindhoven stond Branco van den Boomen op. De aanvoerder ging op links een speler voorbij en legde de bal met buitenkantje rechts panklaar neer voor Elton Kabangu, 2-1.

Door het doelpunt kantelde het weer, met FC Eindhoven als bovenliggende partij. De thuisploeg verzuimde echter de 3-1 te maken en tussendoor kreeg TOP nog een enorme mogelijkheid via Delano Ladan, die in de rust was ingevallen. De aanvaller schoot echter naast.