Volledig scherm
Rai Vloet speelde met een speciaal aangemeten masker nadat hij eerder een jukbeen had gebroken. © Toin Damen/Pro Shots

FC Eindhoven pakt volgende zege dankzij dode spel-momenten

EINDHOVEN - FC Eindhoven won vrijdagavond opnieuw, dit keer was Jong FC Utrecht aan de beurt (2-1). Opvallend: weer geen veldgoals, wél de punten.

Dat FC Eindhoven dit seizoen moeizaam tot scoren komt, mag voor niemand nog een verrassing zijn. Opvallend is echter dat de FCE wél keer op keer dodelijk is met zijn hoekschoppen. Telkens als een grensrechter zijn vlag naar beneden drukt, dan mogen de tegenstanders met recht zenuwachtig worden. Tegen Jong FC Utrecht was het dit seizoen alweer voor de zesde keer raak. Dario van den Buijs was evenzovaak de aangever, met zijn fijne linker.

Gezapig
Het was in het Jan Louwers nogal gezapig van beide kanten. Vooral in de eerste helft. FC Eindhoven kwam tegen de beloften uit Utrecht op voorsprong, via Vloet. De middenvelder kon de corner van dichtbij binnenwerken. Ironisch genoeg was het aan de andere kant ook raak vanuit een hoekschop. Mitchell van Rooijen klopte doelman Ruud Swinkels, die dus niet voor de tweede keer op rij de nul kon houden. Maar er waren ook overeenkomsten met de wedstrijd tegen de Friezen. Zo kon Alemão opnieuw vroeg douchen. Dit keer alleen nog wat eerder. Moniz wisselde hem in de rust, net als Jari Vandeputte.

Beslissing
Het was opnieuw Van den Buijs die de hoofdrol greep bij het beslissende doelpunt. Met een vrije trap legde hij de bal op het hoofd van invaller Tibo van Velde, die goed binnenknikte. Het was alweer de zevende (!) assist van de verdediger. Even daarvoor werd een prachtige, rake vrije trap van Vloet afgekeurd. Maar eigenlijk vloekte die treffer ook met de rest van de avond, die bij niemand lang zal blijven hangen. Maar met drie punten in de tas, maakt niemand dat wat uit aan de Aalsterweg.