Volledig scherm
Jan Louwers Stadion © Jeem Sportsphotography

FC Eindhoven presenteert alle commissarissen: Steines en Meulendijks completeren RvC

Rob Meulendijks en Dennis Steines completeren de zevenkoppige raad van commissarissen van FC Eindhoven. Dit werd woensdag tijdens de Supportersavond publiekelijk gemaakt.

Om te voldoen aan de kwaliteitseisen van de licentiecommissie van de KNVB moest FC Eindhoven op zoek naar minimaal drie ‘onafhankelijke’ commissarissen. Begin juli bracht de club al naar buiten de benodigde commissarissen te hebben gestrikt. Nu zijn ook alle namen openbaar gemaakt.

Meulendijks is werkzaam als directievoorzitter van afvalgroep Ortessa en Steines is eigenaar van partijhandel Timco Trading. De derde nieuweling, Florence de Baaij (Beta Investments), werd eerder dit jaar onthuld. Samen met Ronald Onink, Pieter van der Leegte, Stan van Gansewinkel en Marc Burgers vormen zij de raad van commissarissen.

De nieuwe RvC houdt vooral toezicht, waarbij het enkel beslist over het aanhouden of ontslaan van de algemeen directeur. ,,Maar we gaan wel met de commissarissen sparren en samenwerken”, aldus huidig algemeen directeur, Wim van den Broek. ,,Over de taakverdeling moeten nog beslissingen genomen worden.”