Volledig scherm
PREMIUM
Elton Kabangu (links) in duel met Richelor Sprangers. De Eindhovenaren verloren de derby van Helmond Sport en daarmee lijken de play-offs uit het zicht te verdwijnen. © BSR Soccrates

FC Eindhoven raapt scherven na pijnlijk verlies: ‘Het is allemaal voor niets geweest’

Voor het derde jaar op rij geen play-offs voor FC Eindhoven. Net als in 2017 deelde rivaal Helmond Sport de genadeklap uit, wat het allemaal extra pijnlijk maakte: 2-1.

Om de play-offs te bereiken, dient zich in de laatste twee speelronden een klein wonder te voltrekken. Het geloof is er in ieder geval niet meer bij FC Eindhoven, zo werd gisteren al snel na de verloren derby bij Helmond Sport duidelijk (2-1). En dus mag het met potlood opgeschreven worden: voor het derde seizoen op rij is de doelstelling niet behaald. Meer komt er ook niet in de geschiedenisboeken te staan. Niets over de getoonde weerbaarheid na een historisch slechte seizoensstart. Niets over de hechtste spelersgroep in jaren. Niets over het harde werken en de geoogste complimenten. Als het beoogde resultaat uitblijft, is dat alles uiteindelijk maar weinig waard.