Volledig scherm
© BSR Agency

FC Eindhoven sluit oefencampagne af met zege op competitiegenoot Roda JC

FC Eindhoven begint volgende week aan de competitie met een nipte oefenzege op Roda JC in de tas. Vrijdagavond werd in het Parkstad Limburg Stadion met 0-1 gewonnen. Na een uur spelen viel de bal uit een corner goed voor Jort van der Sande.

Bij FC Eindhoven maakte Joey Sleegers tegen Roda JC dan eindelijk zijn rentree. De Helmonder speelde als linksvoor en zorgde voor de meeste aanvallende impulsen. In de punt van de aanval kreeg Jort van der Sande opnieuw de voorkeur boven Rigino Cicilia. Centraal achterin stonden Maarten Peijnenburg en proefspeler Bart Biemans.

Roda JC was in de eerste helft iets sterker dan FC Eindhoven, dat zelf in aanvallend opzicht weinig liet zien. Schotjes van Sleegers en Branco van den Boomen konden de Roda-keeper niet verontrusten. De Limburgers kwamen er een paar keer dreigend uit, maar namen veel verkeerde beslissingen. Karim Essikal voorkwam de 1-0 door een inzet voor de eigen doellijn weg te koppen. Zodoende stond het bij rust nog 0-0.

FC Eindhoven kwamen in de tweede helft beter voor de dag. Het stond beter, aanvoerder Van den Boomen kwam meer aan de bal en Sleegers liet wat goede dingen zien in aanvallend opzicht. Toch kwam de 0-1 in de 61ste minuut een beetje uit de lucht vallen. Een goede inzet van Essikal werd geblokt en uit de hoekschop die volgde, viel de bal uit de kluts voor de voeten van Van der Sande, die van dichtbij het net liet bollen: 0-1. Roda JC voerde druk daarna op, maar de 1-1 bleef uit.