Volledig scherm
FC Eindhoven speler Thomas Horsten (l) en SC Telstar speler Oussama Zamouri (r) © Pro Shots / Erwin Spek

FC Eindhoven snoert iedereen de mond op bezoek bij Telstar

VELSEN - FC Eindhoven verpletterde Telstar vrijdagavond in Velsen (1-4). De ploeg van Ricardo Moniz heeft het vertrouwen terug en lijkt nu eindelijk onderweg te zijn naar betere dagen.

Een fascinerende ploeg blijft het, dat FC Eindhoven van Ricardo Moniz. In deze fase van het seizoen is het vooraf nog niet duidelijk naar welke kant de metertjes uitslaan. Moniz hamert er niet voor niets op dat het constanter moet. Minder tegengoals graag, om dan zelf wel de kansen af te maken. Vrijdagavond deed de ploeg eindelijk weer eens aan zelfpromotie en werd er afgetekend gewonnen bij Telstar. Alemão en opnieuw Mart Lieder waren de grote meneren. Beide spelers maakten er twee.

Voorin maakte Alemão dus ook indruk. Hij opende de score en zorgde ook voor de belangrijke 1-2. Al moet gezegd dat de Braziliaan bij een 1-1 stand vier opgelegde kansen miste. Aan mogelijkheden dus geen gebrek bij de FCE. En voor Moniz was het geruststellend dat er ook veel minder werd weggegeven dan in voorgaande wedstrijden. Civard Sprockel is geblesseerd en zal stevig aan de bak moeten om zijn stand-in Sebastiaan de Wilde weer uit de basis te krijgen. Orhan Dzepar had nog wel voor de gelijkmaker gezorgd.

Na rust (1-2) moest Telstar komen, maar er werd amper aangedrongen. Toen was het Lieder Time. Hij besliste eigenhandig de wedstrijd door voor de 1-3 en 1-4 te zorgen.