Volledig scherm
Kyle de Silva (FC Eindhoven) laat Kursad Surmeli zijn hielen zijn. © Marcel Bonte/Pro Shots

FC Eindhoven sprankelt niet, maar wint wel van Achilles'29

EINDHOVEN - FC Eindhoven heeft maandagavond voor de 2e keer op rij gewonnen: Achilles'29 werd in eigen huis met 2-1 aan de kant geschoven. De basis voor de zege werd gelegd in een prima 1e helft, de 2e helft maakte de ploeg van Ricardo Moniz het zichzelf nog onnodig lastig.

FC Eindhoven startte met dezelfde als in de wedstrijd tegen RKC en begon afwachtend aan het duel. In de 8ste minuut was Rafael Uiterloo de eerste die Achilles'29-keeper Robert te Loeke testte, maar hij kopte naast. In de 12de minuut kreeg Achilles'29 zijn eerste kans van de wedstrijd; Thijs Hendriks kopte de bal uit een vrije trap voorlangs het doel van Ruud Swinkels, die verder niet veel te doen had de 1e helft.

Eigen doelpunt Achilles'29

In de 21ste minuut was het wél raak voor FC Eindhoven, Augustine Loof stoomde op aan de rechterkant van het veld en verzond een scherpe voorzet die door Achilles-verdediger Mischa Boelens onfortuinlijk in zijn eigen doel werd gegleden: 1-0. Dat was precies wat FC Eindhoven nodig had, want in de eerste 20 minuten ging het gelijkop en lukte het de Eindhovenaren niet om een overwicht te creeren. Na de 1-0 was FC Eindhoven wel duidelijk de betere partij maar lukte het niet om het krachtsverschil in doelpunten uit te drukken, al was de ploeg daar vooral uit corners (8 in de 1e helft) wel een aantal keer dichtbij.

Na rust speelde FC Eindhoven een stuk minder goed dan in de 1e helft. Achilles'29 drong steeds meer aan en was 2 keer dichtbij een doelpunt via Kursad Surmeli. De middenvelder schoot eerst via het hoofd van Uiterloo rakelings over en raakte in de 59ste minuut zelfs de binnenkant van de paal. Net in de fase dat er een treffer in de lucht hing voor de uitploeg sloeg FC Eindhoven genadeloos toe. In de 65ste minuut gaf Uiterloo een steekbal op Lieder, die oog in oog met de doelman koeltjes zijn 3de competitietreffer maakte: 2-0.

Sprockel veroorzaakt penalty

FC Eindhoven kreeg na de 2-0 nog een prima kans op 3-0, maar Uiterloo kwam in de 77ste minuut een teenlengte tekort na een scherpe voorzet van Lieder. Daarna werd het toch nog spannend, omdat Civard Sprockel een overtreding maakte op voormalig UNA-spits Brian Boogers, die gewillig naar de grond ging. Scheidsrechter Richard Martens legde de bal op de stip, Thijs Hendriks maakte er vervolgens 2-1 van. Spannend werd het daarna niet echt meer, ondanks een aantal hachelijke situaties in de laatste seconden van het duel.